Frittata met zoete aardappel en spinazie recept

Zin in een makkelijke maaltijd die gezond én eiwitrijk is? Een frittata is de oplossing. Deze ovenschotel zit vol eiwitten dankzij de eieren, en levert je veel goede voedingsstoffen doordat er verschillende groentes in zijn verwerkt. Dit gerecht past goed in een koolhydraatarm dieet.

Dit recept is makkelijk te maken; de oven doet vrijwel al het werk. Klinkt dit je goed in de oren? Ga dan aan de slag met deze eiwitrijke frittata!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 1 zoete aardappel (150 gram)
  • 250 gram verse spinazie
  • 3 eieren
  • 100 gram cherrytomaten
  • 30 gram fetakaas of geitenkaas
  • 20 gram pijnboompitten
  • Olijf- of kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de zoete aardappel en snijd in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  3. Halveer de cherrytomaten.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan en leg ze even apart.
  5. Verhit een scheutje olie in dezelfde koekenpan en bak de spinazie totdat deze is geslonken.
  6. Voeg de pijnboompitten, de cherrytomaten en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Roer goed door.
  7. Pak een kleine ovenschaal en bedek de bodem met de helft van de zoete aardappelplakken.
  8. Schep de helft van het spinaziemengsel op de zoete aardappelplakken.
  9. Verdeel de rest van de zoete aardappelplakken over de spinazie.
  10. Schep de rest van het spinaziemengsel op de zoete aardappel.
  11. Kluts de eieren in een kommetje met een flinke snuf zeezout en zwarte peper.
  12. Giet het eimengsel in de ovenschaal en verkruimel de feta- of geitenkaas erover.
  13. Zet de ovenschaal voor circa 30 minuten in de oven, totdat de fritatta gaar is.

 

Voedingswaarde: 710 calorieën

Geen reacties

Laat een reactie achter