Gevulde paprika met gehakt, quinoa en taugé recept

Dit recept is makkelijk, lekker en voedzaam. Door de quinoa houd je een lang verzadigd gevoel, omdat het langzame, complexe koolhydraten bevat. Maar vergis je niet, quinoa is geen graansoort!

Deze langzame koolhydraat doet zich voor als graan, maar is eigenlijk een zaadje. Quinoa is niet alleen een bron van goede koolhydraten, het is ook nog eens een goede eiwitbron. Quinoa bestaat namelijk voor 16% uit eiwitten.

In dit recept gebruiken we quinoa én gehakt, waardoor je een goede portie eiwitten binnenkrijgt. Na het eten van deze gevulde paprika zul je daarom niet snel weer trek krijgen.

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 1 paprika (kleur naar wens)
  • 40 gram quinoa (ongekookt gewicht)
  • 100 gram gehakt
  • 100 gram peultjes
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 50 gram taugé
  • Kokos- of olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: paar blaadjes basilicum


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd het kapje van de paprika en verwijder de zaadlijsten.
  3. Leg de paprika in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet voor 20 minuten in de oven.
  4. Kook ondertussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Snipper de ui, verwijder de boven- en onderkant van de peultjes en snijd de peultjes in kleine stukjes.
  6. Verwarm een scheutje olie in een wok- of koekenpan en bak het gehakt tot het bijna gaar is.
  7. Voeg de ui en de peultjes toe en bak circa 4 minuten, tot de ui glazig is.
  8. Voeg de taugé toe en bak nog circa 2 minuten.
  9. Giet de quinoa af en voeg aan het gehakt-groentemengsel toe. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  10. Haal de ovenschaal uit de oven en schep het gehakt-groentemengsel in de paprika.
  11. Dek de ovenschaal weer af met het stuk aluminiumfolie en bak 15-20 minuten, totdat de paprika volledig gaar is.
  12. Optioneel: garneer de gevulde paprika met fijngehakte basilicum.

 

Voedingswaarde: 532 calorieën

Geen reacties

Laat een reactie achter