Havermout duo-muffins met peer

Deze heerlijke muffins zijn een feestje om te eten.

Je kunt ze goed van te voren bereiden en in de koelkast bewaren. Of je vriest ze in voor een moment dat je weinig tijd hebt.

Je kunt er twee nemen als ontbijt of lunch of je neemt er één als tussendoortje.

Ingrediënten (voor 5 stuks)

  • 1 ei
  • 60 gram havermeel (of havermout)
  • 15 gram kokosrasp
  • 15 gram pompoenpitten
  • 75 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 kleine banaan (80 gram)
  • ½ peer (75 gram)
  • 1 maatschepje Nutribites Green Juice
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl kaneelpoeder
  • Mespuntje zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Gebruik je havermout in plaats van havermeel? Maal het dan tot havermeel met behulp van een keukenmachine, blender of koffiemolen.
  3. Doe het havermeel in een keukenmachine of blender en voeg het ei, de kokosrasp, 50 ml amandelmelk, de banaan, het bakpoeder, het kaneelpoeder en het zeezout toe. Pureer tot een gladde massa.
  4. Snijd de peer in zeer kleine stukjes.
  5. Doe het Green Juice poeder in een kommetje en voeg 25 ml amandelmelk toe. Roer goed door.
  6. Voeg de helft van de inhoud van de keukenmachine of blender aan het kommetje met Green Juice toe en roer goed door.
  7. Verdeel het groene beslag over 5 (siliconen) muffinvormpjes.
  8. Verdeel de perenstukjes over de muffinvormpjes.
  9. Schep de overgebleven inhoud van de keukenmachine of blender in de muffinvormpjes.
  10. Garneer de muffins met de pompoenpitten (en eventueel een snufje kaneelpoeder).
  11. Schuif de muffinvormpjes in de oven en bak de muffins circa 35 minuten, totdat ze gaar zijn. De muffins zijn gaar als je er een satéprikker in prikt en deze er schoon uit komt.
  12. Laat de muffins volledig afkoelen voordat je ze gaat eten.

Klik hier voor meer informatie over Nutribites Green Juice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *