Groene granola

De lekkerste (en gezondste) granola maak je zelf!

Bewaar de granola in een goed afgesloten bakje. Met wat Griekse yoghurt en fruit heb je ‘s ochtends in een handomdraai een heerlijk ontbijt op tafel staan.

Ingrediënten (voor meerdere porties)

  • 100 gram havermout
  • 20 gram pompoenpitten
  • 15 gram gebroken lijnzaad
  • 1 rijstwafel
  • 1 maatschepje Nutribites Green Juice (10 gram)
  • 60 ml water
  • 20 gram honing
  • 1/2 -1 tl kaneelpoeder
  • Snuf zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verkruimel de rijstwafel in een grote kom.
  3. Voeg de havermout, de pompoenpitten, het lijnzaad, het kaneelpoeder en het zeezout toe. Roer goed door.
  4. Doe het Green Juice poeder in een klein kommetje en voeg het water en de honing toe. Roer tot een glad papje.
  5. Voeg het Green Juice papje aan de grote kom toe en roer of kneed goed door, totdat alle ingrediënten zijn vermengd.
  6. Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat in de oven.
  7. Bak de granola circa 15 minuten. Schep halverwege de baktijd om.
  8. Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola volledig afkoelen, zodat deze knapperig wordt.
  9. Bewaar de granola in een goed afsluitbaar bakje.

Variatietip: Vervang het kaneelpoeder door speculaaskruiden.

Klik hier voor meer informatie over de Nutribites Green Juice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *