Frittata met zoete aardappel en spinazie recept

Zin in een makkelijke maaltijd die gezond en eiwitrijk is? Een frittata is de oplossing. Deze ovenschotel zit vol eiwitten dankzij de eieren, en levert je veel goede voedingsstoffen doordat er verschillende groenten in zijn verwerkt.

Deze frittata past goed in een koolhydraatarm dieet.

Dit recept is makkelijk te maken; de oven doet vrijwel al het werk. Klinkt dit je goed in de oren? Ga dan aan de slag met deze eiwitrijke frittata!

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 3 eieren
  • 1 zoete aardappel (150 gram)
  • 250 gram verse spinazie
  • 100 gram cherrytomaten
  • 30 gram fetakaas of geitenkaas
  • 10 gram pijnboompitten
  • Zeezout en zwarte peper
  • Extra vierge kokosolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de zoete aardappel en snijd in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  3. Halveer de cherrytomaten.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan en leg even opzij.
  5. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de spinazie op hoog vuur, totdat deze is geslonken.
  6. Voeg de pijnboompitten, de cherrytomaten en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Roer goed door.
  7. Bedek de bodem van een kleine ovenschaal met de helft van de zoete aardappelplakken.
  8. Schep de helft van het spinaziemengsel op de zoete aardappelplakken.
  9. Verdeel de rest van de zoete aardappelplakken over het spinaziemengsel.
  10. Schep de rest van het spinaziemengsel op de zoete aardappel.
  11. Kluts de eieren in een kommetje en voeg een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe.
  12. Giet het eimengsel in de ovenschaal en verkruimel de fetakaas of geitenkaas erover.
  13. Zet de ovenschaal voor circa 30 minuten in de oven, totdat alle ingrediënten gaar zijn en de eieren zijn gestold.

Voedingswaarden
Calorieën: 684 kcal
Eiwitten: 44 gram
Koolhydraten: 40 gram
Vetten: 44 gram
Vezels: 11 gram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *