Kruidige bloemkool met tempeh recept

Dit lekkere en voedzame recept is makkelijk om te maken en staat binnen 20 minuten op tafel.

Na het eten van dit gerecht zal je niet snel weer trek krijgen, aangezien het eiwitrijk is en veel vezels bevat. Deze combinatie zorgt ervoor dat je hongergevoelens lange tijd buiten de deur houdt.

Dit gerecht past goed in een koolhydraatarm dieet.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 125 gram tempeh
  • 300 gram bloemkool
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 sjalot (30 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 rode chilipeper
  • Stukje verse gember (3 cm)
  • Stukje verse kurkuma (2 cm)
  • 10 gram ongezouten amandelen
  • ½ tl korianderpoeder
  • ¼ tl komijnpoeder
  • Garam masala
  • Zeezout en zwarte peper
  • Extra vierge kokosolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en stoom of kook 5 minuten. Giet af.
  2. Snijd ondertussen de tempeh in blokjes, snipper de sjalot, pers de knoflook en rasp de verse gember en kurkuma.
  3. Snijd de rode chilipeper over de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in dunne reepjes.
  4. Verhit een eetlepel kokosolie in een wokpan, hapjespan of grote koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook aan.
  5. Voeg de tempeh, de spinazie, de rode chilipeper, de geraspte gember, de geraspte kurkuma, het korianderpoeder en het komijnpoeder toe en bak al roerend circa 5 minuten.
  6. Hak ondertussen de amandelen grof.
  7. Voeg de bloemkool aan de pan toe en bak het geheel al roerend enkele minuten, totdat alle ingrediënten naar wens gaar zijn.
  8. Breng het gerecht op smaak met garam masala, zeezout en zwarte peper.
  9. Garneer met de gehakte amandelen.

Voedingswaarden
Calorieën: 456 kcal
Eiwitten: 26 gram
Koolhydraten: 22 gram
Vetten: 27 gram
Vezels: 15 gram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *