Laatste update: 13 mei 2024

Wat zijn de beste calcium tabletten? Lees het hier

Calcium tabletten helpen je botten sterk en gezond te houden [1].

Ben jij op zoek naar de beste calcium tabletten? In dit artikel vind je 6 merken die in onze ogen horen tot de beste.

Onze 2 criteria

Bij het vergelijken van supplementen, vinden we twee zaken heel belangrijk, namelijk:

 1. Zorg dat de calcium organisch gebonden is. Voor de opname van calcium door je lichaam, is het belangrijk dat de calciumvorm organisch gebonden is. Je krijgt dan enkel stoffen binnen die van nature ook in je lichaam voorkomen. Dit maakt de calcium beter opneembaar.
 2. Ga voor zuiverheid. De zuiverheid van een supplement staat voor ons hoog in het vaandel. Zo zijn er 42 additieven die je nooit in onze eigen supplementen zult terugvinden. Ook bij dit onderzoek naar goede calcium tabletten letten we er streng op dat er geen onnodige hulpstoffen inzitten.

6x de beste calciumtabletten op een rij

Er zijn veel verschillende calcium of kalktabletten verkrijgbaar.

Soms zie je een combinatie van voedingsstoffen, zoals calcium, magnesium, zink, vitamine D of vitamine K. Dat komt omdat deze voedingsstoffen nauw met elkaar samenwerken.

De 6 onderstaande producten zijn allemaal zuiver en bevatten relevante hulpstoffen.*

1. Nutribites Calcium+

 Speerpunt: Zuivere ingrediënten, hoge dosering en vrij van schadelijke hulpstoffen

✔️ Met Aquamin® calcium uit rode alg
✔️ Zonder schadelijke hulpstoffen
✔️ 250 gram calcium per dagdosering

Bekijk product

Nutribites Calcium+ bevat enkel zuivere, goed opneembare ingrediënten. Er is gekozen voor Aquamin® calcium uit rode alg.

Dit is een gepatenteerd calcium extract dat je lichaam goed kan opnemen.

Het supplement bevat naast calcium ook vitamine D3 en K2. Dit zijn beiden vitamines die de opname van calcium in je lichaam ondersteunen.

Het product is scherp geprijsd, bevat enkel organische, biologisch actieve vormen en is vrij van schadelijke hulpstoffen, zoals glans- en vulmiddelen.

2. NHP Super Multi Mineralen

Speerpunt: Hoogwaardig supplement met organisch gebonden mineralen

✔️ Met calcium citraat
✔️ Bevat 9 mineralen
✔️ 250 mg calcium per capsule

NHP staat bekend om haar hoogwaardige supplementen. NHP Super Mineralen is een relatief duur product, maar je krijgt er ook echt wel iets voor terug.

Naast 250 mg calcium in goed opneembare vorm, bevat het supplement ook nog fosfor, magnesium, ijzer, zink, mangaan, koper, kiezelaarde, chroom, kalium en molybdeen. Allemaal in goed opneembare vormen.

Voor wie dus niet enkel calcium, maar ook andere mineralen wil aanvullen, is dit een compleet en hoogwaardig supplement. Vanwege de gelatine-capsule is het echter niet geschikt voor veganisten.

3. Golden Naturals Calcium & Bot Support

Speerpunt: Hoogwaardige calcium met vitamine K2 en D3 voor een scherpe prijs

✔️ Met Aquamin® calcium uit rode alg
✔️ Met vitamine K2 en D3
✔️ 400 mg per tablet

Net als Nutribites kiest Golden Naturals voor de allerbeste calcium die verkrijgbaar is, namelijk Aquamin® calcium uit rode alg.

Daarnaast bevat dit supplement vitamine K2 en D3 in goed opneembare vorm, om de opname van calcium te ondersteunen.

Het is bovendien hoog gedoseerd en scherp geprijsd, je krijgt dus echt waar voor je geld. Wel is er een verdikkingsmiddel gebruikt in dit product.

Vanwege de verder hoogwaardige ingrediënten, goede dosering en scherpe prijs, verdient dit supplement toch een plekje in onze lijst met beste calcium tabletten.

4. VitOrtho BotForm

Speerpunt: Scherp geprijsde, hoogwaardige calcium met vitamine K2 en D3

✔️ Met Aquamin® calcium uit rode alg
✔️ Bevat vitamine K2, D3, zink en magnesium
✔️ 300 mg calcium per dagdosering

VitOrtho biedt kwalitatief hoogwaardige supplementen tegen een gunstige prijs. Ook hun BotForm calciumsupplement zit goed in elkaar.

Naast de allerbeste calcium van Aquamin®, zijn hoogwaardige vormen van zink, magnesium, vitamine K2 en D3 toegevoegd. Het mooie is ook dat het product geschikt is voor veganisten, aangezien gekozen is voor een plantaardige vorm van D3 uit korstmos.

Een goed product voor een scherpe prijs, en daarmee een verdiende plek op de lijst met beste calcium tabletten.

5. Pure Encapsulations Calcium-Magnesium

Speerpunt: Makkelijk in te nemen capsules met hoogwaardige calcium en magnesium

✔️ Biologisch actieve vormen
✔️ Kleine capsules
✔️ 320 mg calcium per dagdosering

Heb je moeite met het slikken van calciumtabletten of calcium pillen? Dan is misschien dit calcium-magnesiumsupplement van Pure Encapsulations iets voor jou.

Er is bewust gekozen voor kleinere capsules, waardoor ze gemakkelijker in te nemen zijn. Het product bevat mineralen calcium en magnesium in de biologische actieve vormen.

Het bevat 90 capsules en is met 320 mg calcium per dagdosering goed en veilig gedoseerd. Het bevat bovendien geen schadelijke hulp- of vulstoffen.

Het product is relatief duur, maar als je zoekt naar een makkelijk in te nemen capsule met zowel calcium als magnesium in goed opneembare vorm, zit je met dit supplement goed.

6. Mattisson Vegan Aquamin Calcium

Speerpunt: Zeer scherp geprijsd calcium supplement dat geschikt is voor veganisten

✔️ Met Aquamin® calcium uit rode alg
✔️ Zeer scherp geprijsd
✔️ 480 mg per dagdosering

Dit supplement van Mattisson is top. Het bevat een hoge, maar veilige dosering calcium van erg goede kwaliteit, namelijk Aquamin® calcium.

Het bevat naast calcium ook magnesium. Deze twee mineralen hebben elkaar nodig en versterken elkaar, dus het is een fijne toevoeging.

Het supplement is heel scherp geprijsd, geschikt voor veganisten, zuiver en hoog gedoseerd.

* Disclaimer & transparantie

Al deze producten behoren in onze ogen tot de beste producten uit deze categorie. De positie van het product is geen aanduiding van de kwaliteit van het merk/product.

Dit artikel is geen productvergelijking. Nutribites werkt niet samen met de andere merken die in dit artikel genoemd zijn.

Beste calcium tabletten herkennen

Wil je zelf calcium kopen, dan is het natuurlijk goed om te weten waar je op moet letten.

Er zijn immers veel verschillende calcium supplementen beschikbaar.

Door goed te kijken naar onderstaande eigenschappen, kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt bij het kopen van calcium tabletten.

 1. Kies voor goed opneembare, organische calcium

Er zijn twee soorten calciumverbindingen: organisch en anorganisch. Je lichaam neemt organische verbindingen beter op [3,4].

Wanneer je een supplement koopt, kies dan altijd voor organische verbindingen. De twee beste opties zijn calciumcitraat en Aquamin® Calcium. Calcium carbonaat en calciumoxide kun je beter links laten liggen.

Nutribites Calcium+

Bevat een zeer goed opneembare vorm van calcium (Aquamin® Calcium).

 1. Ga voor een hoge, veilige dosering

Bij kalktabletten is het mogelijk om te veel in te nemen. Tegelijkertijd wil je wel een product dat werkt, en dat dus voldoende, goed opneembare calcium bevat.

Je haalt ook calcium uit voeding, maar je lichaam kan calcium niet opslaan. Het is daarom belangrijk om een hoge, maar veilige dosering te kiezen. In onze ogen is dit een dosering tussen de 300 en 500 mg per dagdosering.

 1. Kies voor zuiverheid

Gun jezelf een supplement dat vrij is van onnodige, schadelijke toevoegingen. Soms wordt aan calcium tabletten suiker toegevoegd, of een kleurstof om ze mooi wit te maken. Deze stoffen zijn echter eerder schadelijk dan zinvol.

Ga dus voor een supplement met zo min mogelijk onnodige toevoegingen. Dit is beter voor je lijf, en voor de natuur.

 1. Kies voor gunstige toevoegingen

Calcium komt in supplementen regelmatig voor in combinatie met andere voedingsstoffen. Zo worden vaak de vitamines D3 en K2 toegevoegd, omdat ze de werking van calcium ondersteunen.

Je ziet ook vaak de combinatie met mineralen als magnesium en zink. Ook deze stoffen versterken en ondersteunen elkaar. Het is zeker een voordeel als er voedingsstoffen zijn toegevoegd die de werking van calcium ondersteunen.

 1. Ga voor een goede prijs-kwaliteitverhouding

Natuurlijk is het belangrijk dat de prijs gunstig is. Maar in eerste instantie raden we aan om een supplement te kiezen op inhoud en kwaliteit.

Als je twijfelt tussen verschillende supplementen met een vergelijkbare inhoud, dan is de prijs natuurlijk wel belangrijk en kun je onderzoeken welk supplement de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft.

In het kort: Een goed calcium supplement bevat calcium in goed opneembare vorm, is hoog maar veilig gedoseerd en is vrij van schadelijke toevoegingen. Het bevat eventueel voedingsstoffen die de werking van calcium ondersteunen.

Calcium tabletten: wanneer innemen?

Je kunt calcium het beste in de avond innemen. Waarom moet je calcium tabletten ’s avonds innemen? We leggen het hieronder uit.

Extra calcium neem je vaak in om je botten gezond en sterk te houden. Het wordt dus vaak geadviseerd aan ouderen, bij wie de botafbraak sneller gaat.

Kinderen kunnen echter ook baat hebben bij extra calcium, als zij in hun dagelijkse voeding niet voldoende binnenkrijgen.

Omdat de afbraak van je botten vooral ’s nachts plaatsvindt, kun je calcium het beste ’s avonds bij het avondeten of voor het slapengaan innemen. Zo heeft het het meeste effect.

Zorg ervoor dat je als volwassene nooit meer dan 500 mg per dag inneemt. Meer kan je lichaam namelijk niet opnemen per keer. Kinderen vanaf 1 jaar kunnen het beste maximaal 250 mg calcium slikken per dag. Je blijft zo altijd binnen de veilige marges.

In het kort: Omdat je botafbraak vooral ’s nachts plaatsvindt, kun je calcium het beste ’s avonds innemen. Neem nooit meer dan 500 mg per dag als volwassenen en 250 mg als kind.

Wat zijn de voordelen van calcium?

Ons lichaam heeft calcium nodig voor allerlei verschillende functies. Iedereen weet wel dat het goed is voor je botten, maar wist je ook dat het belangrijk is voor je bloedstolling?

We sommen hieronder alle voordelen van calcium voor je op [5-9]:

 1. Goed voor je botten
 2. Goed voor het skelet van kinderen
 3. Helpt je tanden sterk te houden
 4. Goed voor je spieren
 5. Heeft een gunstige invloed op je hartspier
 6. Belangrijk voor het zenuwstelsel
 7. Gunstig voor je energieniveau
 8. Draagt bij tot de aanmaak van cellen en weefsels
 9. Ondersteunt de bloedstolling

In het kort: Calcium is onder meer goed voor je botten, tanden, spieren, energieniveau, zenuwstelsel en bloedstolling.

Samenvatting

We vergeleken in dit artikel verschillende calcium supplementen met elkaar. Daarbij kwamen 6 supplementen door onze test.

De volgende kenmerken bepalen in onze ogen of een calcium supplement goed is:

 • Het bevat een goed opneembare, organische vorm van calcium
 • Het is hoog, maar veilig gedoseerd
 • Het bevat geen onnodige, schadelijke toevoegingen
 • Er zijn gunstige vitamines en mineralen toegevoegd
 • De prijs-kwaliteitverhouding is goed

Calcium is een belangrijk mineraal voor onze botten, spieren en tanden. Het heeft daarnaast een aantal andere belangrijke functies, namelijk:

 1. Het heeft een gunstige invloed op je hartspier
 2. Het is belangrijk voor het zenuwstelsel
 3. Het is gunstig voor je energieniveau
 4. Het draagt bij tot de aanmaak van cellen en weefsels
 5. Het ondersteunt de bloedstolling

Wanneer je kiest voor extra calcium, bijvoorbeeld omdat je niet genoeg binnenkrijgt via je dagelijkse voeding, is het belangrijk om het supplement ’s avonds in te nemen.

Je botafbraak vindt namelijk vooral ’s nachts plaats, dus het is het effectiefst om ’s avonds extra calcium te nemen.

Je kunt te veel calcium innemen. Zorg dat je binnen de veilige marges blijft. Tegelijkertijd is het belangrijk om wel voldoende in te nemen, aangezien je lichaam het niet kan opslaan.

We adviseren volwassenen om maximaal 500 mg extra calcium per dag te nemen. Voor kinderen adviseren we 250 mg per dag.

Disclaimer

Dit artikel is geen productvergelijking. We hebben dan ook geen samenwerking met de andere merken die we hier noemen.

Nutribites gelooft in het belang van zuivere supplementen, en informeert je daar graag zo compleet mogelijk over. Daarom bevat dit artikel een lijst van de supplementen die volgens ons behoren tot de categorie beste calcium tabletten.

Gebruik jij een calcium supplement dat niet in dit artikel genoemd wordt? Maak een foto van het potje (met ingrediëntenlijst) en stuur het op naar info@nutribites.nl. Dan kijken onze interne voedingsdeskundigen er kosteloos voor je naar.

Was deze informatie nuttig?

Deel pagina


Meld je aan voor meer gezondheidstips

Ontvang tips en exclusieve acties direct in je mailbox

Geen spam of verplichtingen

Schrijf een reactie
Schrijf je reactie*
Naam *
E-mail adres *

Zowel een beoordeling als een tekst zijn verplicht
comments

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Geef als eerste een reactie!

Gezonde levensstijl

Start vandaag met Nutribites voor een gezonde levensstijl.

Close