Laatste update: 25 april 2024

Beste Green Juice poeder: 7 zuivere poeders op een rij

Green juice is een gezond drankje op basis van groenten, fruit en superfoods. Het zit vaak vol met vitaminen en mineralen en is met een beetje geluk ook nog eens lekker om te drinken.

Wat is de beste green juice poeder? Je leest het in dit artikel.

Onze 2 criteria

De opsomming van de beste green juice producten in dit artikel is gemaakt op basis van 2 criteria. De juiste dingen moeten er wel inzitten en de verkeerde dingen niet.

Dit betekent:

  1. Aanwezigheid van:gestandaardiseerde extracten, vezels en probiotica
  2. Afwezigheid van: suikers, kunstmatige suikervervangers, gedroogde kruidenpoeders

7x de beste Green Juice

Hieronder vind je op een rijtje 7 mooie producten die zich aan bovenstaande criteria houden of die zich op een bepaalde manier van de rest onderscheiden.

Nutribites Green Juice

Speerpunt: Vezelrijk en bron van vitaminen en mineralen.

✔️ 31 gezonde ingrediënten
✔️ Met pre- en probiotica
✔️ Gestandaardiseerde extracten

Bekijk product

Onze Green Juice uit eigen huis bevat 31 gezonde ingrediënten zoals vitaminen, mineralen, superfoods, vezels en gepatenteerde probiotica. Zo biedt dit drankje een brede ondersteuning voor je gezondheid.

Het poeder is op smaak gebracht met munt en stevia. Suiker en kunstmatige suikervervangers vind je in de Green Juice van probiotica niet terug.

Er is gekozen voor gestandaardiseerde extracten zodat je met elke dagdosering dezelfde hoeveelheid actieve stoffen binnenkrijgt. Dat maakt deze green juice een handige aanvulling op je dagelijkse, gezonde eetpatroon.

Als laatste is deze poeder 100% plantaardig en glutenvrij.

Onder andere verkrijgbaar bij Nutribites, Plein, Bol en binnenkort bij verschillende drogisten.

Mattisson Probiotisch AlkaGreens poeder

Speerpunt: Rijke mix van superfoods en vol met vezels

✔️ Vezelrijk
✔️ Met pre- en probiotica
✔️ Gestandaardiseerde extracten

De Green Juice poeder van Mattisson bevat een rijke mix van superfoods, waaronder tarwegras, spirulina, chlorella, ashwagandha en acerola kers.

Er zit daarnaast nog matcha in, vezels en ook probiotica. De hoeveelheid probiotica is wel aan de lage kant: 0,1 miljard per dagdosering.

Door de toevoeging van melk is deze poeder van Mattisson niet geschikt voor vegans of mensen met een koemelkallergie.

Onder andere verkrijgbaar bij Mattisson, Vitamines, Bol, en verschillende drogisten.

Golden Naturals Supergreens & Probiotica

Speerpunt: Superfoods verrijkt met moringa, MSM en geelwortel.

✔️ Vezelrijk
✔️ Met pre- en probiotica
✔️ Gestandaardiseerde extracten

De green juice van Golden Naturals is op basis van de superfoods spirulina, chlorella, tarwegras en gerstegras. Verder is er broccoli en spinazie toegevoegd.

Per dagdosering krijg je met dit supplement 3,8 gram vezels binnen, en daarnaast nog probiotica en spijsverteringsenzymen.

De toevoeging van melk maakt ook dit product niet voor iedereen geschikt.

Onder andere verkrijgbaar bij Bol en Golden Naturals.

Natuurlijk Presteren Health Boost

Speerpunt: Gepatenteerde en gestandaardiseerde extracten.

✔️ 35+ gezonde ingrediënten
✔️ Met pre- en probiotica
✔️ Gestandaardiseerde extracten

De green juice van Natuurlijk Presteren bevat het gepatenteerde probioticum LactoSpore. Samen met de vezels en spijsverteringsenzymen kan deze green juice een positieve werking hebben op je spijsvertering.

Naast de gewone superfoods kiest deze aanbieder ervoor om groene thee extract, ginseng en druivenpitextract toe te voegen.

Naar eigen zeggen smaakt het naar citrusvruchten en groene thee. Het is geschikt voor vegans en vegetariërs.

Superfoodies Green Juice

Speerpunt: Biologische ingrediënten en natuurlijke smaak

✔️ Mix van groenten, kruiden, algen en fruit
✔️ Pre- en probiotica
✔️ Vezelrijk (3,4 gram)

Dit product is biologisch gecertificeerd, 100% plantaardig en glutenvrij. Dit maakt dat het een plekje verdient op de lijst van beste green juice poeders

Het sapje dat je van dit product maakt bevat probiotica, spijsverteringsenzymen en verschillende vitaminen en mineralen. Het bevat wel 8 verschillende probioticastammen en een ruime hoeveelheid vitamine B12.

De smaak van het product is te danken aan verschillende natuurlijke aroma’s. Welke dat zijn staat niet op de site.

Onder andere beschikbaar bij Superfoodies.

Your Super Super Green

Speerpunt: Biologisch gecertificeerd

✔️ Vezelrijk (3,98 gram)
✔️ Mix van superfoods
✔️ Biologisch

Het biologische certificaat en de hoogwaardige ingrediënten maakt dat dit product tot een van de beste green juice poeders behoort.

De hoofdingrediënten van dit poeder zijn chlorella, spirulina, tarwegras, gerstegras, moringa en baobab. Deze superfoods zorgen ervoor dat het poeder rijk is aan verschillende vitaminen en mineralen.

Er ontbreken echter ook een aantal dingen die je wel in de andere poeders tegenkomt. Denk hierbij aan probiotica en spijsverteringsenzymen.

Onder andere verkrijgbaar bij Your Super en Bol.

It’s Amazing: Amazing Greens

Speerpunt: Ruime hoeveelheid vezels en lekkere smaak

✔️ Vezelrijk (3,8 gram)
✔️ Mix van superfoods
✔️ Lekkere smaak

De Green Juice van It’s Amazing bevat veel tarwegras, broccoli en spinazie. Er zit daarnaast nog chlorella en spirulina in.

De hoeveelheid vezels is ruim, maar probiotica en spijsverteringsenzymen ontbreken.

De poeder is verpakt in een plastic pot die licht doorlaat. Dit kan op lange termijn de kwaliteit aantasten. Het is dus belangrijk dat je deze pot op een donkere plek bewaart.

Voor de smaak kiest deze aanbieder voor muntextract en stevia.

Onder andere verkrijgbaar bij de Online Drogist.

Andere merken

Aan de hand van bovenstaande opsomming heb je hopelijk een idee gekregen van de beste green juice poeders op basis van zuiverheid kwaliteit van de ingrediënten.

Toch zul je veel andere merken tegenkomen bij de (online) drogist of de natuurwinkel. Deze bevatten echter niet altijd de juiste ingrediënten en toevoegingen.

Daarom vertellen we je in het deel hieronder graag meer over hoe je zelf de allerbeste green juice poeders herkent. Zo weet je precies waar je op moet letten.

Beste Green Juice herkennen

In dit onderdeel vind je uitleg over hoe je zelf kunt bepalen of de green juice die je wilt nemen zuiver en van hoge kwaliteit is.

Met behulp van onderstaande tabel kun je makkelijk nagaan of een green juice écht zuiver en hoogwaardig is:

Scroll de tabel naar rechts →

Ingrediënten Vezels Pre- en probiotica Spijsverteringsenzymen
Beste Green Juice Gestandaardiseerde extracten >3 gram per dosering ✔️ ✔️
Minder goede Green Juice Gedroogde plantenpoeders < 3 gram per dosering

Hieronder vind je bij elk van deze criteria extra uitleg. Zo kun je nagaan hoe belangrijk deze voorwaarden voor jou en je gezondheidssituatie zijn.

1.      Gestandaardiseerde extracten

De beste green juice poeders bevatten altijd gestandaardiseerde extracten van groenten en fruit, in plaats van gedroogde plantenpoeders.

Het voordeel van gestandaardiseerde extracten is dat in elke dosering precies dezelfde hoeveelheid actieve stoffen zit [1]. Dit is belangrijk als je iets neemt ter ondersteuning van je goede gezondheid.

2.      De juiste toevoegingen

De betere green juices zijn meer dan alleen vermalen superfoods. Om een zo compleet mogelijke werking te bereiken, zitten er relevante en hoogwaardige toevoegingen in.

Ten eerste bevatten de beste green juice poeders een ruime hoeveelheid vezels. Op zijn minst 3 gram. Vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering [2].

De toevoeging van pre en probiotica maakt een green juice poeder nog waardevoller. Deze ondersteunen namelijk je gezonde darmflora. Meer weten over probiotica supplementen? Je leest het in onze lijst met 7 zuivere probiotica.

Spijsverteringsenzymen maken een green juice compleet. Deze helpen bij het verteren van je voeding.

De toevoeging van deze spijsverteringsstoffen is niet essentieel. Green juices die dit niet bevatten kunnen alsnog rijk zijn aan vitaminen en mineralen.

In het kort: De beste green juice poeders zijn op basis van gestandaardiseerde extracten en bevatten relevante en hoogwaardige toevoegingen.

Wat is green juice?

Green juice is een populair voedingssupplement op basis van groenten, fruit en superfoods. Je mengt ze vaak ’s ochtends met water.

De meeste green juice poeders zijn op basis van tarwegras, gerstegras, chlorella en spirulina. Die basis wordt vervolgens verrijkt met andere superfoods, kruiden en soms met probiotica.

Green juices zijn een handige en lekkere manier om extra vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Je kunt zelf vers een green juice maken of ze in poedervorm kopen bij de drogist of natuurwinkel.

In het kort: Green juice is een sapje op basis van groenten, fruit en superfoods.

Wat zijn superfoods?

Er zijn een hoop verschillende soorten superfoods, van algen tot groenten en kruiden.

Onder superfoods verstaan we voeding met een uitzonderlijk hoge hoeveelheid voedingsstoffen. Denk hierbij aan vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren.

Sommige superfoods zijn bekender dan anderen. Wist je bijvoorbeeld dat broccoli en spinazie ook tellen als superfoods?

Een aantal bekende superfoods zijn:

  • Acerola
  • Acai
  • Baobab
  • Chiazaad
  • Chlorella
  • Spirulina

Superfoods kunnen een goede manier zijn om je inname van bepaalde vitaminen en mineralen te verhogen. Toch is er naar de gezondheidseffecten van een aantal superfoods nog niet voldoende onderzoek gedaan.

Superfoods zijn, net als supplementen, geen alternatief voor een gezond en gevarieerd eetpatroon, voldoende beweging en genoeg rust. Ze kunnen slechts een toevoeging zijn.

In het kort: Superfoods zijn groenten, fruit, kruiden en algen met een bijzonder hoge voedingswaarde.

Hoe gebruik je green juice?

De meeste green juice poeders neem je ’s ochtends op een lege maag. Op die manier overleven de meeste probiotica bacteriën de reis naar je darmen, waar ze zich vervolgens bij je darm-microbioom kunnen voegen [3].

Je lengt green juice poeder altijd aan met water. Sommige poeders kun je ook op andere manieren gebruiken.

Tussen de artikelen van Nutribites vind je een aantal recepten met green juice. Probeer bijvoorbeeld eens:

Je kunt ook altijd een schepje green juice toevoegen aan je favoriete smoothie. Hiermee kun je zoveel variëren als je wilt.

Kijk voor de gebruiksaanwijzing altijd op het green juice product dat jij gebruikt. Er kunnen verschillen zitten in de bewaar- en gebruiksadviezen van verschillende supplementen.

In het kort: Green juice gebruik je vaak ’s ochtends vroeg met water. Voor variatie kun je je het ook vermengen met een smoothie, een muffinrecept of zelfs met pannenkoekenmix.

Samenvatting

Green juices zijn enorm populair. Je vindt ze bij de (online) drogist en in de natuurwinkel.

Toch zijn ze qua zuiverheid en kwalitiet lang niet allemaal hetzelfde.

De beste green juice poeders herken je aan de gestandaardiseerde extracten en de toevoeging van relevante, kwalitatieve ingrediënten. Ook zitten er geen suikers of kunstmatige suikerververvangers in.

Green juice gebruik je vaak ’s ochtends op lege maag. Zo krijgen de probiotica de meeste kans om levend je darmen te bereiken.

Meestal meng je de green juice poeder met water, maar variëren kan met Nutribites Green Juice ook. Voeg een schepje toe aan je favoriete smoothie of bekijk onze recepten voor meer inspiratie.

Disclaimer

Dit artikel is geen productvergelijking. We hebben geen samenwerking met de andere merken die in dit artikel genoemd worden.

Nutribites gelooft in het belang van zuivere en hoogwaardige supplementen. We willen je daarover zo compleet mogelijk informeren. Dit waarom we ervoor gekozen hebben andere merken te noemen die volgens ons ook de titel beste green juice poeder verdienen.

Gebruik jij een green  juice poeder dat niet in dit artikel genoemd wordt? Maak een foto van het potje waarop ook de ingrediëntenlijst te zien is. Als je deze foto opstuurt naar info@nutribites.nl  en dit artikel vermeldt, laten we onze interne deskundigen dit product voor je beoordelen.

Was deze informatie nuttig?

Deel pagina


Meld je aan voor meer gezondheidstips

Ontvang tips en exclusieve acties direct in je mailbox

Geen spam of verplichtingen

Schrijf een reactie
Schrijf je reactie*
Naam *
E-mail adres *

Zowel een beoordeling als een tekst zijn verplicht
comments

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Geef als eerste een reactie!

Gezonde levensstijl

Start vandaag met Nutribites voor een gezonde levensstijl.

Close